Brīvdienām noderēs!
Ja vēlies labi atpūsties un sasniegt reibumu, bez nevēlamas un priekšlaicīgas padošanās, neliec draudzēties dažādiem, pilnīgi atšķirīgiem dzērieniem.
Katrs kādreiz ir saskāries ar situāciju, kad no alus vai viegla šampanieša sakārojās ko krietni stiprāku, un bieži vien tā nav labākā izvēle.
Taču vēl sliktāk organisms jūtās, kad no stiprā alkohola pāriet uz vājāku, tas lielākoties gadījumu izraisa sliktu dūšu un briesmīgas paģiras. Kapēc tā?
Katrs ir dzirdējis teicienu “nejauc dažādus dzērienus” , tomēr ne vienmēr tas tiek ievērots. Ja vēlies ilgāk saglabāt skaidru galvu, izvēlies vienu dzērienu, ko lietosi vakara gaitā. Ja par savu vakara dzērienu izvēlējies degvīnu, neatkāpies no šīs apņemšanās! Noteikti nedrīkst degvīnu jaukt ar alu, jo iegūtais kokteilis gan pārnestā, gan burtiskā nozīmē “gāž no kājām”, pat, ja vispirms ir dzerts alus, bet pēc tam degvīns. Katrs no šiem alkoholiem iedarbojās pilnīgi atsevišķi un dažados laika intervālos, tā arī var skaidrot, kapēc pec tā, kā tiek lietots degvīns un pēc tam uzdzerts alus, bieži vien sanāk saskarties ar pēkšņu sliktu dūšu, jo alus organismā iedarbojās ļoti ātri, tāpat kā šampanietis. Ja vēlies ātri apreibt baudi šampanieti vai alu, taču nejaucot tos kopā.
Nav ieteicams jaukt gāzētus un negāzētus alkoholiskos dzērienus, jo šādus kokteiļus organisms ātrāk uzsūc, taču, lai no tiem attīrītos, būs vajadzīgs daudz ilgāks laiks, nekā dzerot viena veida alkoholu.
Jāapzinās, ka jaucot vai nejaucot dzērienus paģiras būs tāpat, mēs varam tikai ietekmēt ballītes ilgumu un to, cik spēcīgas būs paģiras pēc alkohola lietošanas. Vai arī gaidīt, kad slavenā zinātnieka Deivida Nata (David Nutt) vārdi, ka piecu gadu laika iznāks apgrozībā sintētiskais alkohols, no kura varēs piedzerties, bet pēc šī alkohola lietošanas nebūs paģiru - piepildīsies.